Наукова періодика України Бізнес Інформ


Нашкерська М. М. 
Методологічні аспекти оцінки та аналізу ринкового потенціалу та його структурних складових / М. М. Нашкерська // Бізнес Інформ. - 2018. - № 11. - С. 140-146. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2018_11_22
Досліджено структурні складові ринкового потенціалу, визначено їх сутність та формулювання системи показників. Основними складовими ринкового потенціалу є виробничий, інноваційний, споживчий потенціали і ринкова інфраструктура. Розглянуто сутність складових ринкового потенціалу, зокрема регіонального. Запропоновано здійснювати аналіз і оцінювати складові ринкового потенціалу за такими напрямами: інноваційного потенціалу - за виробничо-технологічним, науково-інтелектуальним, управлінсько-організаційним; споживчого потенціалу - за купівельною спроможністю учасників ринку (споживачів) придбавати товари і послуги та насиченістю ринку товарами і послугами; виробничого - за ресурсним і результативним; ринкової інфраструктури - за транспортно-логістичним і інформаційно-аналітичним. У рамках кожного напряму запропоновано систему показників для аналізу та оцінювання окремих потенціалів та розрахунку інтегрального показника ринкового потенціалу. У перспективі подальшого наукового розвитку потребує методологічне вдосконалення кількісного оцінювання ринкового потенціалу та його складових на основі запропонованої системи показників.
  Повний текст PDF - 569.241 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Нашкерська М.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Нашкерська М. М. Методологічні аспекти оцінки та аналізу ринкового потенціалу та його структурних складових / М. М. Нашкерська // Бізнес Інформ. - 2018. - № 11. - С. 140-146. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2018_11_22.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського