Наукова періодика України Бізнес Інформ


Пчелянська Г. О. 
Бідність населення та її вплив на формування продовольчої безпеки / Г. О. Пчелянська // Бізнес Інформ. - 2017. - № 8. - С. 167-172. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2017_8_24
Вивчено причини виникнення бідності, її негативних проявів, виявлення наслідків бідності та визначення їх впливу на продовольчу безпеку, а також пошук шляхів її подолання. Визначено, що структурними причинами бідності вважаються загальні макроекономічні та політичні умови життя населення. Індивідуальний підхід передбачає, що на бідність людини впливають як суб'єктивні (сім'я, освіта, кваліфікація, наявність роботи чи її втрата), так і інституційні чинники. Охарактеризовано економічні, соціальні та політичні наслідки бідності та їх вплив на продовольчу безпеку. Проаналізовано вплив структурних факторів на рівень бідності в Україні. Досліджено рівень бідності в різних категоріях домогосподарств, а саме: в домогосподарствах у сільській та міській місцевостях, з дітьми та без. Доведено, що рівень бідності впливає на формування продовольчої безпеки домогосподарств. Запропоновані основні напрями подолання бідності та поліпшення формування продовольчої безпеки.
  Повний текст PDF - 452.583 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Пчелянська Г.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Пчелянська Г. О. Бідність населення та її вплив на формування продовольчої безпеки / Г. О. Пчелянська // Бізнес Інформ. - 2017. - № 8. - С. 167-172. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2017_8_24.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Пчелянська Галина Олегівна (1980–) (економічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського