Наукова періодика України | Бізнес Інформ | ||
Власова К. М. Тенденції та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі України в умовах поглиблення інтеграції торгівлі з ЄС / К. М. Власова // Бізнес Інформ. - 2016. - № 5. - С. 32-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2016_5_6 Мета роботи - дослідження основних тенденцій розвитку ринку Європейського Союзу в розрізі поступової інтеграції українських виробників м'яса в економічний простір та оцінка перспектив національних виробників через призму їх готовності експортувати продукції на цей зовнішній ринок. Проаналізовано сучасний стан розвитку споживчого ринку й особливості державного регулювання виробників м'ясної продукції ЄС. Досліджено стан експортної діяльності м'ясопереробних підприємств до ЄС з урахуванням тарифних квот та їх використання у 2014 - 2015 рр., а також поточний стан впровадження систем управління якістю та безпекою виробництва відповідно до національних і міжнародних стандартів. Проаналізовано стан реєстрації місця походження української м'ясної продукції як одного зі способів просування українських товарів на ринку ЄС. Висвітлено основні перешкоди для виходу українських м'ясопереробних підприємств з урахуванням бар'єрів, які були актуальними для Польщі, Румунії та Болгарії у процесі імплементації угоди про зону вільної торгівлі. Запропоновано шляхи подолання цих перешкод у процесі поглиблення інтеграції в економічний простір ЄС. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Власова К. М. Тенденції та перспективи розвитку м’ясопереробної галузі України в умовах поглиблення інтеграції торгівлі з ЄС / К. М. Власова // Бізнес Інформ. - 2016. - № 5. - С. 32-39. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2016_5_6.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |