Наукова періодика України | Бізнес Інформ | ||
Ніколенко Н. В. Методологічні засади формування облікової інформації за орендними операціями / Н. В. Ніколенко // Бізнес Інформ. - 2015. - № 3. - С. 192-197. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2015_3_30 Доведено актуальність питання вдосконалення методологічних засад формування облікової інформації за орендними операціями на основі впровадження в практичну діяльність суб'єктів господарювання нових моделей обліку, для їх чіткого структурування та формування сучасного методичного інструментарію, який відповідатиме потребам управління. Запропоновано оцінку залишкової вартості права користування основним активом і модель нарахування витрат по оренді здійснювати залежно від класифікації орендних операцій на основі застосування критерію "придбання та споживання орендарем протягом строку оренди більш ніж несуттєвої частини орендованого активу". Наведено алгоритм поділу оренди для цілей бухгалтерського обліку. Його використання забезпечить правильність відображення орендних операцій у бухгалтерському обліку та полегшить методику оцінки права користування активом. Запропоновано фінансову оренду використовувати лише відносно операцій щодо автоматичного одержання орендованого активу у власність у разі відображення зазначених умов в договорі оренди на початку строку його дії. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Ніколенко Н. В. Методологічні засади формування облікової інформації за орендними операціями / Н. В. Ніколенко // Бізнес Інформ. - 2015. - № 3. - С. 192-197. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2015_3_30.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |