Мартинчик О. А.
Оцінка конкурентного середовища сільськогосподарських підприємств Житомирської області / О. А. Мартинчик // Бізнес Інформ. - 2014. - № 7. - С. 149-153. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2014_7_28
Розглянуто методичні аспекти дослідження конкурентного середовища підприємств. Визначено етапи, за якими здійснюється діагностика конкурентного середовища. Здійснено оцінку конкурентного середовища ринку зерна сільськогосподарських підприємств у розрізі районів Житомирської області за допомогою індексу концентрації CR4, коефіцієнта відносної концентрації, індексу Херфіндаля - Хіршмана, коефіцієнта ентропії, дисперсії ринкових часток, індексу Холла - Тайдмана. Для більш детальної та об'єктивної оцінки побудовано конкурентну карту зерна, яка є базою для розробки стратегії розвитку підприємств на майбутнє, що враховує конкурентний статус - динаміку розвитку підприємства, а також особливості його ринкового оточення. Конкурентна карта надала можливість встановити значну нерівномірність розподілу ринкових часток між підприємствами - виробниками зерна в області, що як перспективний напрям дослідження дозволяє провести аналіз та оцінку впливу рушійних сил ринку на конкурентний стан у галузі.
Цитованість авторів публікації:Мартинчик О.
Бібліографічний опис для цитування:
Мартинчик О. А. Оцінка конкурентного середовища сільськогосподарських підприємств Житомирської області / О. А. Мартинчик // Бізнес Інформ. - 2014. - № 7. - С. 149-153. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2014_7_28.
Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
(cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)Мартинчик Олег Анатолійович (економічні науки)
Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити
"Анкету науковця"
|