Наукова періодика України | Бізнес Інформ | ||
Шаповал О. А. Методичні засади управління контролем якості продукції / О. А. Шаповал // Бізнес Інформ. - 2014. - № 1. - С. 329-333. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2014_1_61 Проаналізовано сучасний стан управління контролем якості продукції. Обгрунтовано необхідність організації системи контролю якості за умов безперебійного потокового виробництва. Виявлено проблеми, які пов'язані з низьким рівнем управління контролем якості продукції. Сформовано комплекс чинників внутрішнього та зовнішнього середовища, які слід враховувати в процесі вибору виду управлінських дій з контролю якості продукції. Розглянуто специфіку визначення найбільш значущих чинників підприємства на основі використання матриці стратегічного SWOT-аналізу. Запропоновано процедуру визначення загальної оцінки впливу чинників. Проаналізовано механізм використання основних концептуальних моделей, що відображають системність управління якістю в організації, - піраміди якості та петлі якості. Доведено необхідність застосування принципово нової схеми відносин між замовником і підприємством, за якої вимоги системи управління якістю акцентують увагу не на контролі і відбракуванню напівфабрикатів, а на створенні умов, що виключають появу браку. Розглянуто роль стандартів ISO 9000 в системі менеджменту якості, які рекомендують замовникам проводити попередню оцінку діяльності виконавця (підприємства). Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Шаповал О. А. Методичні засади управління контролем якості продукції / О. А. Шаповал // Бізнес Інформ. - 2014. - № 1. - С. 329-333. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2014_1_61.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |