Наукова періодика України | Агроекологічний журнал | ||
Куцык Т. П. Биологически активные компоненты лекарственных растений в кисломолочном продукте "Дивосил" / Т. П. Куцык // Агроекологічний журнал. - 2016. - № 2. - С. 93–100. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agrog_2016_2_16 Здійснено наукове обгрунтування технологічних рішень, спрямованих на збагачення молочної основи бактеріальним концентратом кефірних грибків і функціональними інгредієнтами лікарських рослин для створення оригінального за складом функціонального кисломолочного продукту "Дивосил". Установлено, що використання кефірних грибків у поєднанні з функціональними інгредієнтами надає змогу одержати ферментований кисломолочний продукт зі значною кількістю біологічно активної мікрофлори (загальна чисельність молочнокислих бактерій становить 0,8 - 1,01 ± 0,05 - 109 КУО/г), підвищеним рівнем вільних амінокислот (близько 12,4 ± 0,1 %) і мінімальною кількістю холестерину (61,2 ± 0,1 %). Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Куцык Т. П. Биологически активные компоненты лекарственных растений в кисломолочном продукте "Дивосил" / Т. П. Куцык // Агроекологічний журнал. - 2016. - № 2. - С. 93–100. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agrog_2016_2_16. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |