Наукова періодика України | Агроекологічний журнал | ||
Безноско І. В. Роль аскорбінової кислоти і цукрів у взаємодії сортів перцю солодкого та мікроміцету Alternaria solari (Ell. Et Mart.) / І. В. Безноско // Агроекологічний журнал. - 2013. - № 4. - С. 130-132. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agrog_2013_4_28 Вивчено активність аскорбінової кислоти у взаємодії сортів перцю солодкого з мікроміцетом A. solani. Показано зворотну залежність між зростанням вмісту аскорбінової кислоти в уражених рослинах сортів та інтенсивністю спороутворення гриба. Це може впливати на підвищення стійкості рослин до багатьох несприятливих чинників і бути використаним для боротьби із фітопатогенними грибами - збудниками основних хвороб перцю солодкого. Встановлено залежність між вмістом загального цукру у плодах перцю солодкого та пропагулоутворенням мікроміцетів. Від підвищення або зниження загального вмісту цукрів у плодах різних сортів перцю солодкого залежить інтенсивність спороутворення фітопатогенних грибів. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Безноско І. В. Роль аскорбінової кислоти і цукрів у взаємодії сортів перцю солодкого та мікроміцету Alternaria solari (Ell. Et Mart.) / І. В. Безноско // Агроекологічний журнал. - 2013. - № 4. - С. 130-132. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/agrog_2013_4_28. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |