Наукова періодика України Збірник наукових праць співробітників НМАПО ім. П. Л. Шупика


Козярін І. П. 
Питання безпечності використання харчових продуктів, що містять наночастинки / І. П. Козярін, О. П. Івахно // Збірник наукових праць співробітників НМАПО ім. П. Л. Шупика. - 2014. - Вип. 23(3). - С. 54-62. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Znpsnmapo_2014_23%283%29__10
Визначено проблеми використання досягнень нанотехнології у харчовій промисловості. Мета роботи - з'ясувати безпечність використання харчових продуктів, що містять наночастинки. У дослідженні застосовано методи: аналітичний, гігієнічні, фізико-хімічні. Встановлено, що визначення й оцінка безпечності харчових продуктів, виготовлених з використанням нанотехнологій, потребують державного регулювання та інформування споживачів про вміст і вплив наночастинок на біологічні процеси в організмі. Висновки: токсиколого-гігієнічна оцінка, нормування, методи контролю на всіх етапах виробництва харчових продуктів з використанням наноматеріалів, їх обігу потребують урегулювання на законодавчому рівні.
  Повний текст PDF - 1.048 Mb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Козярін І.
  • Івахно О.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Козярін І. П. Питання безпечності використання харчових продуктів, що містять наночастинки / І. П. Козярін, О. П. Івахно // Збірник наукових праць співробітників НМАПО ім. П. Л. Шупика. - 2014. - Вип. 23(3). - С. 54-62. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Znpsnmapo_2014_23(3)__10.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Козярін Іван Петрович (медичні науки)
  • Івахно Олександра Петрівна (медичні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського