Наукова періодика України | Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету | ||
Чорна Н. П. Інноваційний розвиток сфери виробництва продуктів харчування та проблеми продовольчої безпеки: теоретичні аспекти / Н. П. Чорна // Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія : Економічні науки. - 2013. - Вип. 33(1). - С. 108-111. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Znpchdtu_2013_33%281%29__19 Обгрунтовано теоретико-методологічні основи дослідження інноваційного розвитку сфери виробництва продуктів харчування в контексті забезпечення продовольчої безпеки держави. Розкрито теоретичну сутність сфери виробництва продуктів харчування та інших понять, що використовуються у дослідженні. Визначено принципи інноваційного розвитку сфери виробництва продуктів харчування. Запропоновано підходи до класифікації напрямів інноваційного розвитку у сфері виробництва продуктів харчування та здійснено їх характеристику. Проаналізовано нормативно-правове забезпечення якості продуктів харчування в Україні та інноваційного розвитку сфери виробництва продуктів харчування. Здійснено статистичний і картографічний аналіз перебігу сучасних процесів розвитку сфери виробництва продуктів харчування на державному та регіональному рівнях в Україні. Запропоновано шляхи активізації інноваційного розвитку сільського господарства та харчової промисловості у контексті забезпечення продовольчої безпеки в Україні. Обгрунтовано положення концепції активізації інноваційних процесів у сфері виробництва продуктів харчування в умовах імперативу продовольчої безпеки, окреслено шляхи інтенсифікації розвитку екологічного аграрного виробництва та модернізації сільського господарства у сфері виробництва продуктів харчування в Україні.Обгрунтовано теоретико-методологічні основи дослідження інноваційного розвитку сфери виробництва продуктів харчування за умов імперативу продовольчої безпеки. Проаналізовано вітчизняний і зарубіжний досвід досліджень з вказаної проблематики. Охарактеризовано сучасний стан нормативно-правового забезпечення якості продуктів харчування й інноваційного розвитку сфери виробництва продуктів харчування в Україні. Висвітлено прикладні аспекти управління якістю харчових продуктів та вибору оптимальних організаційно-правових форм господарювання у цій сфері. Розглянуто інноваційні напрями розвитку виробництва продуктів харчування за умов загострення ризиків продовольчої безпеки. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Чорна Н. П. Інноваційний розвиток сфери виробництва продуктів харчування та проблеми продовольчої безпеки: теоретичні аспекти / Н. П. Чорна // Збірник наукових праць Черкаського державного технологічного університету. Серія : Економічні науки. - 2013. - Вип. 33(1). - С. 108-111. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Znpchdtu_2013_33(1)__19.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |