Наукова періодика України Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка


Савченко Л. Г. 
Дослідження рівня виробничого травматизму і профзахворюваності в галузі тваринництва та переробки продукції тваринництва АПК України / Л. Г. Савченко, Н. М. Цивенкова, В. М. Савченко // Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка. - 2016. - Вип. 25. - С. 115-122. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ZnpPdatu_2016_25_15
Проведено аналіз статистичних даних з виробничого травматизму та професійної захворюваності робітників АПК, зокрема сфери ремонту та технічного обслуговування машинно-тракторного парку. Розглянуто головні причини нещасних випадків при експлуатації, технічному обслуговуванні і ремонті сільськогосподарської техніки. Перспективою подальших досліджень є розробка профілактичних (превентивних) заходів.Представлено рівень виробничого травматизму та профзахворюваності в галузі рослинництва АПК україни. Розподілено виробничий травматизму та професійні захворювання в галузі рослинництва за сферами діяльності. Відображено структуру професійних уражень працівників рослинництва захищеного та відкритого грунту, типи захворювань, пов'язаних з технологічними процесами при вирощуванні продукції рослинництва. Наведені відомості змушують звернути увагу перш за все на необхідність дотримання технологічної і трудової дисципліни, на підвищення професійного рівня в частині вимог техніки безпеки при роботі з машинами та обладнанням, пов'язаних з вирощуванням продукції рослинництва, на усунення причин і джерел травмування, на підвищення якості навчання та атестації працівників і підвищення вимогливості при атестації.Висвітлено питання стосовно рівня виробничого травматизму та профзахворюваності в галузі рослинництва АПК україни. Розподілено виробничий травматизм та професійні захворювання в галузі рослинництва за сферами діяльності. Відображено структуру професійних уражень працівників рослинництва захищеного та відкритого грунту, типи захворювань, пов'язаних з технологічними процесами під час вирощування продукції рослинництва. Наведені відомості доводять стостовно необхідності дотримання технологічної і трудової дисципліни, на підвищення професійного рівня в частині вимог техніки безпеки під час роботи з машинами й обладнанням, а також за вирощування продукції рослинництва, з метою усунення причин і джерел травмування, підвищення якості навчання та атестації працівників і підвищення вимогливості під час атестації.
  Повний текст PDF - 396.896 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Савченко Л.
  • Цивенкова Н.
  • Савченко В.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Савченко Л. Г. Дослідження рівня виробничого травматизму і профзахворюваності в галузі тваринництва та переробки продукції тваринництва АПК України / Л. Г. Савченко, Н. М. Цивенкова, В. М. Савченко // Подільський вісник: сільське господарство, техніка, економіка. - 2016. - Вип. 25. - С. 115-122. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/ZnpPdatu_2016_25_15.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського