Наукова періодика України Proceedings of the National aviation university


Loiko S. 
Using unmalted barley for brewing / S. Loiko, Z. Romanova // Proceedings of the National aviation university. - 2018. - № 3. - С. 93-98. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vnau_2018_3_14
Основною сировиною для виробництва пива є солод. Існує тенденція щодо використання інших зернових культур у пивовиробництві. Використання несолоджених матеріалів дає можливість пивоварам та технологам знижувати собівартість продукції. Але часткова заміна солоду однозначно впливає на якість сусла та готового пива. Основна мета - порівняти якісні показники пива, звареного лише із використанням солоду, та пива, звареного із частковою заміною солоду несолодженим ячменем. Для розв'язання даної проблеми використано метод високоефективної рідинної хроматографії, аналізу та емпіричний методи досліджень. Використання великої кількості несолоджених матеріалів разом із допомогою ферментних препаратів дає пивоварам можливість отримувати продукт такого ж складу та якості, як при використанні тільки солоду. Висновки: для пивоваріння із заміною великої кількості солоду, ячмінь є одним із найкращих варіантів, так як має багато характеристик солоду. Заміна частини солоду несолодженими матеріалами є можливою, економічно вигідною та технічно обгрунтованою при використанні ферментних препаратів.
  Повний текст PDF - 234.871 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Loiko S.
  • Romanova Z.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Loiko S. Using unmalted barley for brewing / S. Loiko, Z. Romanova // Proceedings of the National aviation university. - 2018. - № 3. - С. 93-98. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vnau_2018_3_14.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського