Наукова періодика України | Eastern-European journal of enterprise technologies | ||
Zaiets N. Development of a resource-process approach to increasing the efficiency of electrical equipment for food production / N. Zaiets, V. Shtepa, P. Pavlov, I. Elperin, M. Hachkovska // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2019. - № 5(8). - С. 59-65. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2019_5%288%29__7 Специфічні показники споживання теплової та електричної енергії на одиницю виробництва продуктів харчування характеризуються об'єктно-орієнтованими властивостями, оскільки вони визначаються на базі методів, що підходять лише для конкретного підприємства. Показано, що системний підхід є основним підходом до підвищення ефективності та надійності електрообладнання. Запропоновано концепцію підвищення ефективності використання електротехнічного обладнання харчових виробництв за рахунок оптимізації машинного часу. Розроблено методи оптимізації машинного часу для використання обладнання з використанням ресурсо-процесного підходу. Практично доведено, що, комбінуючи послідовні діаграми Ганта по осі часу справа наліво, можна значно скоротити машинний час для передачі сировини. Завдяки ресурсно-процесній оптимізації стало можливим значно скоротити час виконання частини технологічного завдання. Така методика повинна застосовуватися окремо для всіх технологічних одиниць, які є споживачами або джерелами сировини, після чого повинна створюватися інтегрована математична модель з подальшою її оптимізацією. В результаті апробації запропонованого способу отримано економію енергії шляхом оптимізації часу використання електрообладнання хлібопекарського підприємства. Встановлено, що завдяки зменшенню значного загального холостого ходу електродвигунів, нецільового нагрівання, охолодження печей і роботи компресора, підвищується ефективність використання електроенергії в харчовому виробництві.Специфічні показники споживання теплової та електричної енергії на одиницю виробництва продуктів харчування характеризуються об'єктно-орієнтованими властивостями, оскільки вони визначаються на базі методів, що підходять лише для конкретного підприємства. Показано, що системний підхід є основним підходом до підвищення ефективності та надійності електрообладнання. Запропоновано концепцію підвищення ефективності використання електротехнічного обладнання харчових виробництв за рахунок оптимізації машинного часу. Розроблено методи оптимізації машинного часу для використання обладнання з використанням ресурсо-процесного підходу. Практично доведено, що, комбінуючи послідовні діаграми Ганта по осі часу справа наліво, можна значно скоротити машинний час для передачі сировини. Завдяки ресурсно-процесній оптимізації стало можливим значно скоротити час виконання частини технологічного завдання. Така методика повинна застосовуватися окремо для всіх технологічних одиниць, які є споживачами або джерелами сировини, після чого повинна створюватися інтегрована математична модель з подальшою її оптимізацією. В результаті апробації запропонованого способу отримано економію енергії шляхом оптимізації часу використання електрообладнання хлібопекарського підприємства. Встановлено, що завдяки зменшенню значного загального холостого ходу електродвигунів, нецільового нагрівання, охолодження печей і роботи компресора, підвищується ефективність використання електроенергії в харчовому виробництві. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Zaiets N. Development of a resource-process approach to increasing the efficiency of electrical equipment for food production / N. Zaiets, V. Shtepa, P. Pavlov, I. Elperin, M. Hachkovska // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2019. - № 5(8). - С. 59-65. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2019_5(8)__7.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |