Наукова періодика України Eastern-European journal of enterprise technologies


Vorkut T. 
The model to optimize deliveries of perishable food products in supply chains / T. Vorkut, L. Volynets, O. Bilonog, O. Sopotsko, I. Levchenko // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2019. - № 5(3). - С. 43-50. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2019_5%283%29__5
Удосконалено ймовірнісно-статистичну аналітичну модель оптимізації постачань швидкопсувних продуктів харчування (ШПХ). Ефективне забезпечення задоволення попиту на ШПХ у системах ланцюгів постачань досягається через введення можливості додаткової поставки ШПХ у випадку виникнення їх дефіциту в періоді між черговими поставками. Доведено, що на оптимальну величину основної поставки, яка відповідає максимуму прибутку системи ланцюга постачань ШПХ, впливають: величина прибутку від реалізації одиниці ШПХ, який надходить за основною і додатковою поставкою; величина збитку від утворення надлишку одиниці ШПХ; параметри розподілу попиту за період між черговими поставками; техніко-експлуатаційні та економічні показники, які характеризують роботу автомобілів на розвізних маршрутах. Проведено порівняльний аналіз умов забезпечення постачань ШПХ у системах ланцюгів постачань із використанням відомого та запропонованого вдосконаленого варіанта ймовірнісно-статистичної аналітичної моделі оптимізації постачань ШПХ. Даний аналіз показав, що двоступенева, тобто така, яка передбачає додаткову поставку, система постачань є більш економічно-доцільною за умовами роботи ланцюгів постачань ШПХ. Доведено доцільність збільшення транспортних витрат, пов'язаних із транспортним забезпеченням додаткової поставки. Саме їх збільшення спричиняє значуще збільшення прибутку системи за рахунок досягнення високого рівня задоволення попиту та скорочення збитків через утворення нереалізованих надлишків.Удосконалено ймовірнісно-статистичну аналітичну модель оптимізації постачань швидкопсувних продуктів харчування (ШПХ). Ефективне забезпечення задоволення попиту на ШПХ у системах ланцюгів постачань досягається через введення можливості додаткової поставки ШПХ у випадку виникнення їх дефіциту в періоді між черговими поставками. Доведено, що на оптимальну величину основної поставки, яка відповідає максимуму прибутку системи ланцюга постачань ШПХ, впливають: величина прибутку від реалізації одиниці ШПХ, який надходить за основною і додатковою поставкою; величина збитку від утворення надлишку одиниці ШПХ; параметри розподілу попиту за період між черговими поставками; техніко-експлуатаційні та економічні показники, які характеризують роботу автомобілів на розвізних маршрутах. Проведено порівняльний аналіз умов забезпечення постачань ШПХ у системах ланцюгів постачань із використанням відомого та запропонованого вдосконаленого варіанта ймовірнісно-статистичної аналітичної моделі оптимізації постачань ШПХ. Даний аналіз показав, що двоступенева, тобто така, яка передбачає додаткову поставку, система постачань є більш економічно-доцільною за умовами роботи ланцюгів постачань ШПХ. Доведено доцільність збільшення транспортних витрат, пов'язаних із транспортним забезпеченням додаткової поставки. Саме їх збільшення спричиняє значуще збільшення прибутку системи за рахунок досягнення високого рівня задоволення попиту та скорочення збитків через утворення нереалізованих надлишків.
  Повний текст PDF - 442.588 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Vorkut T.
  • Volynets L.
  • Bilonog O.
  • Sopotsko O.
  • Levchenko I.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Vorkut T. The model to optimize deliveries of perishable food products in supply chains / T. Vorkut, L. Volynets, O. Bilonog, O. Sopotsko, I. Levchenko // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2019. - № 5(3). - С. 43-50. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2019_5(3)__5.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського