Наукова періодика України Eastern-European journal of enterprise technologies


Burdo O. 
Studying the operation of innovative equipment for thermomechanical treatment and dehydration of food raw materials / O. Burdo, І. Bezbah, N. Kepin, A. Zykov, I. Yarovyi, A. Gavrilov, V. Bandura, I. Mazurenko // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2019. - № 5(11). - С. 24-32. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2019_5%2811%29__4
Наведено результати дослідження інноваційного встаткування для комплексної переробки харчової сировини, що надасть можливість реалізувати локальний енергетичний вплив безпосередньо на частинки дисперсного матеріалу, приграничний шар, вологу, що втримується в розчині або капілярах продукту. Проведено аналіз способів обробки харчової сировини, виявлені достоїнства та недоліки. Виявлено, що якість продукту, енерговитрати та вартість в основному визначаються на етапах термічної обробки, сушіння. Проведено дослідження інноваційного встаткування на базі ротаційних термосифонів для випарювання харчових неньютонівських рідин. Розроблено експериментальний стенд і методику досліджень гідродинаміки руху конденсату в конденсаторах ротаційних термосифонів різних конструкцій. Експериментальний стенд є моделлю апарата з ротаційним термосифоном, виконаною зі скла. У результаті досліджень визначено частоту обертання, за якої наступить запирання конденсату відцентровою силою для розгалуженого конденсатора. Наведено результати щодо візуалізації руху пари-конденсату. Проведено дослідження інноваційного встаткування для випарювання харчових неньютонівських рідин за умов НВЧ випромінювання. Експерименти проведено на харчових продуктах і модельних системах. Визначено ступінь підвищення концентрації неводних компонентів. Швидкість випарювання за умов НВЧ випромінювання практично є постійною. Проведено дослідження інноваційного встаткування для сушіння слайсів із фруктів і овочів за умов ІЧ випромінювання. Розроблено експериментальний стенд і методику досліджень. Запропоновано структуру рівняння для розрахунку коефіцієнта масовіддачі. Базу експериментальних даних узагальнено в рівнянні в числах подібності. Рівняння надає можливість розраховувати коефіцієнт масовіддачі з помилкою в межах +- 15 %. Визначено вплив потужності ІЧ випромінювання на кінетику процесу сушіння фруктових і овочевих слайсів. Проведено порівняння експериментальних даних щодо сушіння слайсів за умов НВЧ і ІЧ випромінювання.Наведено результати дослідження інноваційного встаткування для комплексної переробки харчової сировини, що надасть можливість реалізувати локальний енергетичний вплив безпосередньо на частинки дисперсного матеріалу, приграничний шар, вологу, що втримується в розчині або капілярах продукту. Проведено аналіз способів обробки харчової сировини, виявлені достоїнства та недоліки. Виявлено, що якість продукту, енерговитрати та вартість в основному визначаються на етапах термічної обробки, сушіння. Проведено дослідження інноваційного встаткування на базі ротаційних термосифонів для випарювання харчових неньютонівських рідин. Розроблено експериментальний стенд і методику досліджень гідродинаміки руху конденсату в конденсаторах ротаційних термосифонів різних конструкцій. Експериментальний стенд є моделлю апарата з ротаційним термосифоном, виконаною зі скла. У результаті досліджень визначено частоту обертання, за якої наступить запирання конденсату відцентровою силою для розгалуженого конденсатора. Наведено результати щодо візуалізації руху пари-конденсату. Проведено дослідження інноваційного встаткування для випарювання харчових неньютонівських рідин за умов НВЧ випромінювання. Експерименти проведено на харчових продуктах і модельних системах. Визначено ступінь підвищення концентрації неводних компонентів. Швидкість випарювання за умов НВЧ випромінювання практично є постійною. Проведено дослідження інноваційного встаткування для сушіння слайсів із фруктів і овочів за умов ІЧ випромінювання. Розроблено експериментальний стенд і методику досліджень. Запропоновано структуру рівняння для розрахунку коефіцієнта масовіддачі. Базу експериментальних даних узагальнено в рівнянні в числах подібності. Рівняння надає можливість розраховувати коефіцієнт масовіддачі з помилкою в межах +- 15 %. Визначено вплив потужності ІЧ випромінювання на кінетику процесу сушіння фруктових і овочевих слайсів. Проведено порівняння експериментальних даних щодо сушіння слайсів за умов НВЧ і ІЧ випромінювання.
  Повний текст PDF - 570.945 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Burdo O.
  • Bezbah І.
  • Kepin N.
  • Zykov A.
  • Yarovyi I.
  • Gavrilov A.
  • Bandura V.
  • Mazurenko I.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Burdo O. Studying the operation of innovative equipment for thermomechanical treatment and dehydration of food raw materials / O. Burdo, І. Bezbah, N. Kepin, A. Zykov, I. Yarovyi, A. Gavrilov, V. Bandura, I. Mazurenko // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2019. - № 5(11). - С. 24-32. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2019_5(11)__4.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Бурдо Олег Григорович (1942–) (фізико-математичні науки)
  • Бандура Валентина Миколаївна (1965–) (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського