Наукова періодика України Eastern-European journal of enterprise technologies


Odarchenko D. 
Determining the rational modes for low-temperature storage and for obtaining products of Japanese Quince processing with high consumer properties / D. Odarchenko, А. Odarchenko, O. Lisnichenko, K. Spodar // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2019. - № 3(11). - С. 23-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2019_3%2811%29__4
Проведено комплексне дослідження раціональних режимів низькотемпературного зберігання та отримання продуктів переробки айви японської з високими споживними показниками шляхом дослідження кінетики заморожування та вивчення мікробіологічних показників зразків. Проведено дослідження поведінки представницької частини айви японської в процесі низькотемпературного зберігання. Встановлено, що зі збільшенням циклів заморожування-центрифугування спостерігається збільшення маси рідкої частини і зменшення маси твердої частини. Проведено кріоскопічні дослідження продуктів переробки айви японської за допомогою низькотемпературного калориметра, який надавав сожливість регулювати температуру та швидкість заморожування та безперервно реєструвати температуру зразків. Встановлено, що масова частка вимороженої вологи збільшується від 84,8 до 87,0 % для рідкої частини, від 63,7 до 64,9 % - для твердої частини. Кількісно визначено перший та другий діапазони температур кристалізації та плавлення вимороженої вологи в продуктах переробки айви японської. Відмічено, що заморожування за -20 +- 2 <^>oC сприяє повному консервуванню продукції. Проведено дослідження змін мікробіологічних показників якості та безпечності продуктів переробки айви японської впродовж 270 діб зберігання за температури -18 +- 2 <^>oC. Визначено, що кількість МАФАнМ, дріжджів і плісеневих грибів не перевищує вимог ДСТУ 6029:2008 "Напівфабрикати фруктові та ягідні (подрібнені та пюреподібні) швидкозаморожені". Отримані дані свідчать про безпечність споживання даних продуктів протягом усього строку зберігання. Отримані дані надають можливість обгрунтовано визначати оптимальні режими низькотемпературного зберігання продуктів переробки айви японської та отримати певні ефекти від впровадження у виробництво. Це надасть можливість розширювати асортимент замороженої продукції.
  Повний текст PDF - 557.687 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Odarchenko D.
  • Odarchenko А.
  • Lisnichenko O.
  • Spodar K.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Odarchenko D. Determining the rational modes for low-temperature storage and for obtaining products of Japanese Quince processing with high consumer properties / D. Odarchenko, А. Odarchenko, O. Lisnichenko, K. Spodar // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2019. - № 3(11). - С. 23-29. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2019_3(11)__4.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського