Наукова періодика України | Eastern-European journal of enterprise technologies | ||
Gorodyska O. Influence of grape seeds powder on preservation of fats in confectionary glaze / O. Gorodyska, N. Grevtseva, O. Samokhvalova, S. Gubsky, T. Gavrish, S. Denisenko, A. Grigorenko // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 6(11). - С. 36-43. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_6%2811%29__6 Хроматографічним методом досліджено поліфенольний склад виноградних порошків grape seeds powder (GSP) і defatted grape seeds flour (DGSF) у водно-спиртових (етанол, ізопропанол) екстрактах. Встановлено вміст антиоксидантів, що присутні в вигляді фенольних кислот (галова, елагова), стилбенів (ресвератрол) і флавоноїдів, насамперед, флаванолів (катехін, епікатехін) і флавонолів (кемпферол, мирицитин, кверцетин і його похідні гликозиди). Показано, що загальний вміст поліфенолів досягає максимальної величини - майже 4,5 % у галовому еквіваленті від маси порошку у процесі екстрагування водно-етанольною сумішшю з вмістом етанолу 50 % (w/w). Як маркери процесу утворення згірклості, що зумовлена окисненням і гідролізом жирів, досліджено вплив фенольних антиоксидантів на перекисне та кислотне число кондитерських жирів лауринового та нелауринового типів і модельних системах. Доведено, що завдяки високому вмісту у виноградних порошках антиоксидантів, додавання цих порошків до складу зразків суттєво уповільнює процеси автоокиснення жирів. Показано, що виноградні порошки як рослинна сировина є більш стабільними з точки зору активізації процесу гідролізу жирів у кондитерській глазурі. Про це свідчать дані з активності ферменту ліпаза, що констатують нижчі значення у зразках порошків із виноградних кісточок - 1,03 і 1,12 см<^>3 Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Gorodyska O. Influence of grape seeds powder on preservation of fats in confectionary glaze / O. Gorodyska, N. Grevtseva, O. Samokhvalova, S. Gubsky, T. Gavrish, S. Denisenko, A. Grigorenko // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 6(11). - С. 36-43. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_6(11)__6.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |