Наукова періодика України | Eastern-European journal of enterprise technologies | ||
Dzyuba N. Determining biological value and quality indicators of beverages of the drink-breakfast type / N. Dzyuba, L. Telezhenko, I. Kalugina, Y. Kozonova, M. Serdyuk, O. Danchenko, E. Sukharenko, L. Zdorovtseva, V. Hidzhelitskyi // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 6(11). - С. 6-14. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_6%2811%29__2 Розроблено рецептури та технології виробництва напоїв типу "drіnk-breakfast" із підвищеним вмістом білка та вираженими антиоксидантними властивостями. Компонентами композицій напоїв стали: сир кисломолочний, молоко коровьяче знежирене, насіння канюти, ядра волоських горіхів, мед, шпинат, банан, псиліум, гідролізат коллагена (глютин). Напої є джерелами легкозасвоюваного білка, вітамінів-антиоксидантів (C, PP, E) і харчових волокон. За рахунок введення в композицію глютина, одна порція розроблених напоїв "Шпинатний" і "Банановый" задовольняє потребу в білках на 7,6 і 7,2 % відповідно. Введення в склад напоїв шпинату і банану сприяє їх збагаченню фолатами. Аналіз мінерального складу розроблених напоїв надає можливість стверджувати, що напої є джерелами основних макро- та мікронутриентов і на високому рівні задовольняють потреби в них. Використання як активних інгредієнтів псиліуму та глютину підвищує антиоксидантну активність у 50 - 60 разів, що пояснюється синергізмом всіх компонентів. Визначено технологічні умови гідратації псиліуму. Встановлено, що середній розмір сухих частинок псиліуму складає 1,79 мм, а гідратованого 2,28 мм (5 хв., 20 <^>o Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Dzyuba N. Determining biological value and quality indicators of beverages of the drink-breakfast type / N. Dzyuba, L. Telezhenko, I. Kalugina, Y. Kozonova, M. Serdyuk, O. Danchenko, E. Sukharenko, L. Zdorovtseva, V. Hidzhelitskyi // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2018. - № 6(11). - С. 6-14. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2018_6(11)__2.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |