Наукова періодика України Eastern-European journal of enterprise technologies


Прісс О. П. 
Вплив теплової обробки антиоксидантами на субстрати дихання огірків під час зберігання / О. П. Прісс // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2015. - № 3(10). - С. 19-25. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2015_3%2810%29__5
Для подовження термінів зберігання та підтримання високої якості солодкого перцю запропоновано використання теплової обробки розчином комплексного антиоксиданту. Встановлено, що застосування такої обробки надає змогу подовжити тривалість зберігання плодів перцю на 2 тижні. Вихід товарної продукції після зберігання протягом 30 діб сягає 88 % з урахуванням природного убутку маси.Досліджено вплив теплової обробки комплексною антиоксидантною композицією на інтенсивність та субстрати дихання плодів огірка. Встановлено, що застосування теплової обробки антиоксидантами відсуває початок нарощення інтенсивності дихання огірків на 7 діб у порівнянні з контрольними плодами. Така післязбиральна обробка огірків сповільнює темпи витрачання сухих речовин, сухих розчинних речовин, цукрів і наростання титрованої кислотності.Досліджено комбінований вплив теплової обробки та антиоксидантів на зменшення окисного пошкодження індукованого охолодженням в кабачках. Встановлено, що застосування теплової обробки антиоксидантами знижує пошкодженість холодом впродовж зберігання кабачків. Поєднання теплової обробки та антиоксидантів надає можливість індукувати ензиматичну систему антиоксидантного захисту та знизити рівень перекисного окислення ліпідів впродовж зберігання кабачків.
  Повний текст PDF - 363.667 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Прісс О.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Прісс О. П. Вплив теплової обробки антиоксидантами на субстрати дихання огірків під час зберігання / О. П. Прісс // Восточно-Европейский журнал передовых технологий. - 2015. - № 3(10). - С. 19-25. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Vejpte_2015_3(10)__5.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Прісс Олеся Петрівна (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського