Наукова періодика України | Вісник фармації | ||
Polischuk I. M. The study of saponins of the raspberry cake alcoholic extract by HPLC / I. M. Polischuk, M. A. Komisarenko, M. Yu. Golik, T. V. Upyr // Вісник фармації. - 2018. - № 4. - С. 24-27. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPhC_2018_4_6 Мета роботи - дослідження сапонінів етанольного екстракту зі жмиху плодів малини звичайної. Об'єктом дослідження був екстракт, одержаний зі жмиху плодів R. idaeus. Дослідження сапонінових сполук проводили методом ВЕРХ. В екстракті були виявлені такі сапоніни: еускапова кислота (0,24 %), торментинова кислота (0,14 %), лупеол (0,65 %). Ці сполуки становлять інтерес для фармації і медицини як речовини з онкопротекторною і гепатопротекторною активністю. Висновки: вивчений якісний і кількісний склад сапонінів екстракту зі жмиху плодів малини. Результати вказують на перспективність створення нових лікарських засобів на основі біологічно активних речовин зі жмиху плодів малини, а також на необхідність більш глибокого вивчення фенольних сполук даного виду сировини. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Polischuk I. M. The study of saponins of the raspberry cake alcoholic extract by HPLC / I. M. Polischuk, M. A. Komisarenko, M. Yu. Golik, T. V. Upyr // Вісник фармації. - 2018. - № 4. - С. 24-27. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPhC_2018_4_6.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |