Наукова періодика України Вісник Полтавської державної аграрної академії


Данілова І. С. 
Вміст жирних кислот у м'ясі різних видів равликів / І. С. Данілова // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2018. - № 4. - С. 168-173. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2018_4_28
Представлено дані щодо жирнокислотного складу м'яса равликів видів Helix pomatia, Helix aspersa maxima та Helix aspersa muller. Встановлено, що із 21 кислоти кожен дослідний вид равликів містить як насичені, так і ненасичені жирні кислоти. З насичених містяться капронова, пальмітинова, стеаринова, міристинова, арахінова, каприлова, лауринова, бегенова, капринова, гептадеканова, а із ненасичених - олеїнова, пальмітолеїнова, лінолева, омега-3, омега-6, арахідонова, ліноленова, ціс-5,8,11,14,17-ейкозапентаєнова, ціс-11,14-ейкозадієнова, ціс-13,16-доказадієнова, докозапентаєнова.
  Повний текст PDF - 417.021 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Данілова І.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Данілова І. С. Вміст жирних кислот у м'ясі різних видів равликів / І. С. Данілова // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2018. - № 4. - С. 168-173. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2018_4_28.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Данілова Ірина Сергіївна (ветеринарні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського