Наукова періодика України | Вісник Полтавської державної аграрної академії | ||
Пінчук Н. Г. Кампілобактеріоз як важлива харчова токсикоінфекція / Н. Г. Пінчук, Н. А. Пустовіт // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2018. - № 2. - С. 136-140. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2018_2_24 Харчові токсикоінфекції - це широка група гострих кишкових інфекцій, які розвиваються після вживання в їжу продуктів, інфікованих патогенними чи умовно-патогенними мікроорганізмами. Клінічно ці хвороби характеризуються раптовим початком, поєднанням синдромів інтоксикації, гастроентерита і обезводнення. Кампілобактеріоз (Сampylobacteriosis) - одна з найбільш актуальних задач гігієни харчування. Ця задача диктується необхідністю включення мікробіологічних досліджень в систему профілактики ГКІ, а також проведення моніторингу патогенних мікроорганізмів у харчових продуктах. У розвинених країнах світу пік захворюваності на Сampylobacter jejuni припадає на дитячий вік, але може спостерігатись у дорослішому віці. В організм людини кампілобактерії потрапляють частіше з контамінованими продуктами харчування тваринного походження. Забруднення води і їжі бактеріями роду Campylobacter, прямий контакт з інфікованими тваринами може бути причиною виникнення гострих кишкових інфекцій. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Пінчук Н. Г. Кампілобактеріоз як важлива харчова токсикоінфекція / Н. Г. Пінчук, Н. А. Пустовіт // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2018. - № 2. - С. 136-140. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2018_2_24.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |