Наукова періодика України | Вісник Полтавської державної аграрної академії | ||
Колісник О. І. Технологічні особливості утримання м'ясної худоби абердин-ангуської породи в зимовий період на відкритих майданчиках / О. І. Колісник, В. Г. Прудніков, Ю. І. Криворучко, С. А. Нагорний // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2017. - № 4. - С. 67-71. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2017_4_15 Розглянуто питання необхідності коригування деяких параметрів технології м'ясного скотарства з урахуванням впливу природно-кліматичних умов під час утримання худоби в зимовий період на вигульно-кормових майданчиках без використання капітальних приміщень. Абердинангуська порода добре пристосована до впливу низьких температур, але в зимовий період опади у вигляді дощу та мокрого снігу з холодним вологим вітром, негативно впливають на інтенсивність росту тварин. Для запобігання зменшення продуктивності худоби необхідно збільшувати внесення кількості солом'яної підстилки на одну голову до 7 кг за добу та підвищувати енергетичну поживність раціону за рахунок концентратів. За критично низьких температур більш доцільно збільшувати в раціоні кількість грубих і об'ємистих кормів та замість силосу краще використовувати сінаж з меншою вологістю, який більш технологічний до згодовування. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Колісник О. І. Технологічні особливості утримання м'ясної худоби абердин-ангуської породи в зимовий період на відкритих майданчиках / О. І. Колісник, В. Г. Прудніков, Ю. І. Криворучко, С. А. Нагорний // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2017. - № 4. - С. 67-71. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2017_4_15.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |