Наукова періодика України Вісник Полтавської державної аграрної академії


Любич В. В. 
Вплив абіотичних та біотичних чинників на продуктивність сортів і ліній пшениці спельти / В. В. Любич // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2017. - № 3. - С. 18-24. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2017_3_5
Наведено результати вивчення формування продуктивності сортів і ліній пшениці спельти. Встановлено, що врожайність та вміст білка в зерні пшениці спельти залежить від погодних умов вегетаційного періоду, висоти рослин, стійкості до вилягання та ураження збудниками грибкових хвороб. Найвищою стійкістю до вилягання характеризуються лінії LPP 1304, P 3, LPP 1221, урожайність яких змінюється від 6,74 до 9,64 т/га. Вміст білка в зерні пшениці спельти залежить від висоти рослин та індексу розвитку хвороб. Високим вмістом білка характеризується зерно сортів Зоря України, Schwabenkorn та ліній LPP 1221, P 3 TV 1100 - 16,8 - 22,5 %.
  Повний текст PDF - 404.925 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Любич В.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Любич В. В. Вплив абіотичних та біотичних чинників на продуктивність сортів і ліній пшениці спельти / В. В. Любич // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2017. - № 3. - С. 18-24. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2017_3_5.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Любич Віталій Володимирович (сільськогосподарські науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського