Наукова періодика України | Вісник Полтавської державної аграрної академії | ||
Любич В. В. Вплив абіотичних та біотичних чинників на продуктивність сортів і ліній пшениці спельти / В. В. Любич // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2017. - № 3. - С. 18-24. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2017_3_5 Наведено результати вивчення формування продуктивності сортів і ліній пшениці спельти. Встановлено, що врожайність та вміст білка в зерні пшениці спельти залежить від погодних умов вегетаційного періоду, висоти рослин, стійкості до вилягання та ураження збудниками грибкових хвороб. Найвищою стійкістю до вилягання характеризуються лінії LPP 1304, P 3, LPP 1221, урожайність яких змінюється від 6,74 до 9,64 т/га. Вміст білка в зерні пшениці спельти залежить від висоти рослин та індексу розвитку хвороб. Високим вмістом білка характеризується зерно сортів Зоря України, Schwabenkorn та ліній LPP 1221, P 3 TV 1100 - 16,8 - 22,5 %. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Любич В. В. Вплив абіотичних та біотичних чинників на продуктивність сортів і ліній пшениці спельти / В. В. Любич // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2017. - № 3. - С. 18-24. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2017_3_5.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |