Наукова періодика України | Вісник Полтавської державної аграрної академії | ||
Родіонова К. О. Контроль мікробіологічної безпеки (Campylobacter Spp.) тушок птиці в процесі їх переробки / К. О. Родіонова // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2017. - № 3. - С. 136-139. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2017_3_33 Наведено результати ізоляції бактерій роду Campylobacter під час первинної обробки птиці на птахопереробному підприємстві. Встановлено, що виділені культури мікроорганізмів за культурально-морфологічними та біохімічними властивостями мали типові біологічні ознаки, характерні для Campylobacter jejuni. Рівень ізоляції C. jejuni зі змивів тушок становив 4,49 %, у той час як під час дослідження непошкоджених сліпих кишок - 7,46 % від усіх досліджених проб. На основі бактеріологічних досліджень розроблено спосіб поліпшення санітарно-гігієнічного стану води в ваннах для охолодження тушок, що гарантовано запобігає перехресній контамінації м'ясної сировини патогенними та умовно-патогенними мікроорганізмами. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Родіонова К. О. Контроль мікробіологічної безпеки (Campylobacter Spp.) тушок птиці в процесі їх переробки / К. О. Родіонова // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2017. - № 3. - С. 136-139. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2017_3_33.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |