Наукова періодика України Вісник Полтавської державної аграрної академії


Поздняков В. В. 
Создание гибридов сверхсахарной кукурузы с высоким уровнем антиоксидантной активности с использованием тест-системы на основе стабильного радикала DPPH / В. В. Поздняков, Ю. В. Харченко, Л. Я. Харченко, О. В. Анцыферова // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2016. - № 3. - С. 50-56. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2016_3_13
Зауважено, що гібриди цукрової і суперцукрової кукурудзи є хорошою сировиною для виробництва функціональних харчових продуктів, зокрема дієтичного та дитячого харчування. Важливими показниками високої якості цих продуктів є підвищений вміст білка і цінного масла, незначна кількість погано засвоюваного кукурудзяного крохмалю і високий вміст антиоксидантів, а також відмінні смакові якості. Наведено дані оцінювання антиоксидантної активності великої групи нових перспективних гібридів суперцукрової кукурудзи середньостиглої групи, створених з метою одержання цінних джерел сировини для консервної промисловості. Значення показника загальної антиоксидантної активності варіювали в широкому інтервалі значень (від 31,8 до 60,4 %, 568,4 - 1 008 мкг/г насіння), що вказує на перспективність використання цього важливого біохімічного параметра в селекції суперцукрової кукурудзи на якість.
  Повний текст PDF - 410.401 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Поздняков В.
  • Харченко Ю.
  • Харченко Л.
  • Анцыферова О.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Поздняков В. В. Создание гибридов сверхсахарной кукурузы с высоким уровнем антиоксидантной активности с использованием тест-системы на основе стабильного радикала DPPH / В. В. Поздняков, Ю. В. Харченко, Л. Я. Харченко, О. В. Анцыферова // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2016. - № 3. - С. 50-56. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2016_3_13.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського