Ломако Д. В. 
Технологія інкубації гусячих яєць в умовах Миргородського приватного орендного сільськогосподарського інкубаторно-птахівничого підприємства / Д. В. Ломако // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2015. - № 4. - С. 44-46. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2015_4_12
Проведено аналіз впливу різних температурних режимів інкубації гусячих яєць на виводимість та якість добового молодняку в умовах Миргородського інкубаторно-птахівничого підприємства. Встановлено, що інкубація гусячих яєць великих розмірів із застосуванням традиційного температурного режиму інкубації призводить до зниження їх виводимості і якості гусенят. У зв'язку з цим виникає необхідність переглянути використання традиційних, стабільних режимів інкубації гусячих яєць, особливо це стосується племінних господарств, таких як назване. Оскільки з великих за розміром яєць за диференційованого режиму інкубації вилуплюються, як правило, крупніші гусенята, які краще ростуть та розвиваються та їх можна використовувати для ремонту стада. Таким чином, на нашу думку, це буде сприяти селекційній роботі спрямованої на підвищення м'ясних якостей у гусей великої сірої породи. В цілому застосування диференційованого температурного режиму інкубації надає змогу підвищити виводимість гусячих яєць на 5 - 6 відсотків, а також підвищує якість одержаного добового молодняку.
  Повний текст PDF - 412.508 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Ломако Д.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Ломако Д. В. Технологія інкубації гусячих яєць в умовах Миргородського приватного орендного сільськогосподарського інкубаторно-птахівничого підприємства / Д. В. Ломако // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2015. - № 4. - С. 44-46. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2015_4_12.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського