Наукова періодика України Вісник Полтавської державної аграрної академії


Яценко І. В. 
Бактеріальні показники продуктів забою курчат-бройлерів у разі збагачення раціону наномікроелементною кормовою добавкою "Мікростимулін" в аспекті ветеринарно-санітарної експертизи / І. В. Яценко, В. М. Кириченко // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2015. - № 3. - С. 93-99. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2015_3_20
Проаналізовано бактеріальну контамінацію умовнопатогенними та патогенними мікроорганізмами продуктів забою курчат-бройлерів (білі і червоні м'язи, серце, печінка, м'язова частина шлунку) в разі збагачення раціону наномікроелементною кормовою домішкою (НМКД) "Мікростимулін" протягом 4-х діб зберігання за температури <$E0~-~4~symbol Р roman C>. Встановлено, що найменший рівень МАФАнМ, БГКП, бактерій роду Proteus реєструвався в 3-й дослідній групі, курчатам-бройлерам якої задавали з водою 20 см<^>3/дм<^>3 НМКД "Мікростимулін" у всіх досліджуваних продуктах забою. Найбільший рівень МАФАнМ, БГКП, бактерій роду Proteus реєструвався в контрольній групі, курчатам-бройлерам якої не задавали НМКД "Мікростимулін" з водою. Доведено залежність між дозою НМКД "Мікростимулін" і кількістю мікроорганізмів у продуктах забою птиці.
  Повний текст PDF - 346.903 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Яценко І.
  • Кириченко В.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Яценко І. В. Бактеріальні показники продуктів забою курчат-бройлерів у разі збагачення раціону наномікроелементною кормовою добавкою "Мікростимулін" в аспекті ветеринарно-санітарної експертизи / І. В. Яценко, В. М. Кириченко // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2015. - № 3. - С. 93-99. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2015_3_20.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Яценко Іван Володимирович (ветеринарні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського