Наукова періодика України Вісник Полтавської державної аграрної академії


Щербакова Н. С. 
Знезараження ковбасних виробів за допомогою мікрохвиль / Н. С. Щербакова, Ж. О. Передера, С. Б. Передера, А. Ю. Лубенська // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2015. - № 1-2. - С. 106-108. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2015_1-2_25
Наведено дані про знезараження ковбасних виробів НВЧ-хвилями. Встановлено, що на зменшення кількості мікроорганізмів у ковбасних виробах впливають режим потужності мікрохвильової печі та час обробки зразків. Визначено, що час обробки проби має більш значний вплив на зменшення кількості мікроорганізмів у ній, аніж вибраний режим потужності мікрохвильової печі. Тривале опромінення виробів НВЧ-хвилями (протягом 3-х хв) сприяє знищенню більшої кількості мікроорганізмів, але мінімальний час (1 хв) достатній для зменшення кількості мікрофлори ковбасного виробу сумнівної свіжості для того, щоб вважати його не шкідливим для організму людини після знезараження.
  Повний текст PDF - 403.294 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Щербакова Н.
  • Передера Ж.
  • Передера С.
  • Лубенська А.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Щербакова Н. С. Знезараження ковбасних виробів за допомогою мікрохвиль / Н. С. Щербакова, Ж. О. Передера, С. Б. Передера, А. Ю. Лубенська // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2015. - № 1-2. - С. 106-108. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2015_1-2_25.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Щербакова Наталія Сергіївна (ветеринарні науки)
  • Передера Жанна Олександрівна (1951–) (ветеринарні науки)
  • Передера Сергій Борисович (1956–) (ветеринарні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського