Наукова періодика України | Вісник Полтавської державної аграрної академії | ||
Щербакова Н. С. Знезараження ковбасних виробів за допомогою мікрохвиль / Н. С. Щербакова, Ж. О. Передера, С. Б. Передера, А. Ю. Лубенська // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2015. - № 1-2. - С. 106-108. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2015_1-2_25 Наведено дані про знезараження ковбасних виробів НВЧ-хвилями. Встановлено, що на зменшення кількості мікроорганізмів у ковбасних виробах впливають режим потужності мікрохвильової печі та час обробки зразків. Визначено, що час обробки проби має більш значний вплив на зменшення кількості мікроорганізмів у ній, аніж вибраний режим потужності мікрохвильової печі. Тривале опромінення виробів НВЧ-хвилями (протягом 3-х хв) сприяє знищенню більшої кількості мікроорганізмів, але мінімальний час (1 хв) достатній для зменшення кількості мікрофлори ковбасного виробу сумнівної свіжості для того, щоб вважати його не шкідливим для організму людини після знезараження. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Щербакова Н. С. Знезараження ковбасних виробів за допомогою мікрохвиль / Н. С. Щербакова, Ж. О. Передера, С. Б. Передера, А. Ю. Лубенська // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2015. - № 1-2. - С. 106-108. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2015_1-2_25.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |