Наукова періодика України | Вісник Полтавської державної аграрної академії | ||
Козечко В. І. Вплив технологічних прийомів вирощування на формування показників якості зерна пшениці озимої в умовах північного Степу / В. І. Козечко // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2014. - № 2. - С. 67-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2014_2_13 Результати проведених експериментальних досліджень свідчать, що за вирощування різних сортів пшениці озимої після ріпаку ярого за умов північного Степу України одержання найбільш якісного зерна (третього класу якості) забезпечує сівба 25 вересня та 5 жовтня. Сівба 5 та 15 вересня забезпечувала одержання зерна, здебільшого, п'ятого й четвертого класів якості. Із-поміж досліджуваних сортів пшениці озимої найбільшим вмістом білку (11,2 - 13,0 %) і клейковини (17,5 - 22,7 %) у зерні вирізнявся сорт Селянка. Найменшими ці показники були у сорту Подолянка - 10,6 - 12,5 та 17,1 - 21,9 % відповідно. Об'єм хліба, одержаного з борошна пшениці озимої сорту Селянка, був найвищим. Так, у середньому за 2008 - 2010 рр. він коливався від 495 см<^>3 Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Козечко В. І. Вплив технологічних прийомів вирощування на формування показників якості зерна пшениці озимої в умовах північного Степу / В. І. Козечко // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2014. - № 2. - С. 67-73. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2014_2_13.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |