Наукова періодика України | Вісник Полтавської державної аграрної академії | ||
Радіоненко В. М. Особливості зберігання листового салату в контейнерах із модифікованим газовим середовищем / В. М. Радіоненко, Ю. В. П’янкова, В. П. Кочетов // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2013. - № 4. - С. 135-138. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2013_4_36 Встановлено, що модифіковане газове середовище утворюється в результаті газообміну між листами салату й середовищем у замкнутому просторі модуля, а також між цим середовищем і зовнішнім повітрям через мембрани, матеріал яких має селективну проникність для компонентів газового середовища. Проведені дослідження підтверджують, що холодильна технологія зберігання з використанням модифікованого газового середовища (МГС) як додаткового фактору впливу, є ефективним засобом скорочення втрат і збільшення тривалості строків зберігання швидкопсувної рослинної продукції на діючих холодильниках АПК України. Одержані результати свідчать про доцільність використання МГС для збільшення строків зберігання швидкопсувної продукції рослинного походження, оскільки застосування МГС на діючих холодильниках не потребує внесення конструктивних змінень та застосування додаткового обладнання. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Радіоненко В. М. Особливості зберігання листового салату в контейнерах із модифікованим газовим середовищем / В. М. Радіоненко, Ю. В. П’янкова, В. П. Кочетов // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2013. - № 4. - С. 135-138. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2013_4_36. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |