Наукова періодика України Вісник Полтавської державної аграрної академії


Скареднов Д. Ю. 
Хімічний склад і фізико-хімічні властивості м’язової та жирової тканини свиней за умов використання білкових соєвих кормів / Д. Ю. Скареднов // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2013. - № 3. - С. 175-179. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2013_3_40
Наведено результати дослідження хімічного складу та фізико-хімічних властивостей м'язової й жирової тканини свиней, відгодованих на раціонах із використанням білкових соєвих кормів різних технологій виробництва: експандування під тиском (концентрат сухий білковий соєвий кормовий - КСБСК), віджим під пресом (макуха соєва), екструзія (екструдат соєвий). За контроль використана макуха соняшникова. Встановлено, що за хімічним складом і фізико-хімічними властивостями м'язова та жирова тканини всіх піддослідних груп свиней знаходяться на рівні нормативних показників, що свідчить про достатньо високу якість свинини. У процесі порівняння якісних показників між дослідними групами аналогів вірогідної різниці не встановлено. Проте у м'язовій тканині тварин, відгодованих на КСБСК, простежувалася тенденція певного збільшення показників сухої та органічної речовини, протеїну й енергетичної цінності.
  Повний текст PDF - 294.376 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Скареднов Д.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Скареднов Д. Ю. Хімічний склад і фізико-хімічні властивості м’язової та жирової тканини свиней за умов використання білкових соєвих кормів / Д. Ю. Скареднов // Вісник Полтавської державної аграрної академії. - 2013. - № 3. - С. 175-179. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VPDAA_2013_3_40.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Скареднов Дмитро Юрійович (сільськогосподарські науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського