Наукова періодика України Вісник Львівського університету


Юкало В. 
Біологічно активні продукти протеолізу казеїнів / В. Юкало // Вісник Львівського університету. Серія біологічна. - 2016. - Вип. 73. - С. 450. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VLNU_biol_2016_73_131
Мета роботи - з'ясувати умови і розробити препаративні методи виділення з молока протеїнів-попередників, які можуть бути використані для одержання біоактивних пептидів із подальшим їх застосуванням у складі функціональних харчових продуктів. Враховуючи особливості фізико-хімічних властивостей протеїнів молока, для виділення окремих фракцій застосували препаративний електрофорез. За основу було взято аналітичні варіанти методик (Юкало, 2007), які використовуються в лабораторії авторів для аналізу протеїнів молока. Для досягнення мети було спрощено електрофоретичні системи, виключено токсичні компоненти без суттєвого впливу на ефективність розподілення, а також виготовлено лабораторний прилад для препаративного електрофорезу. Запропонований спосіб надає змогу за одну стадію одержати електрофоретично гомогенні фракції протеїнів казеїнового комплексу, а також сироватки молока, які є попередниками біоактивних пептидів. Спосіб тепер перебуває на стадії патентування і може бути взятий за основу для промислового масштабування у виробництві біоактивних пептидів.
  Повний текст PDF - 246.17 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Юкало В.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Юкало В. Біологічно активні продукти протеолізу казеїнів / В. Юкало // Вісник Львівського університету. Серія біологічна. - 2016. - Вип. 73. - С. 450. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VLNU_biol_2016_73_131.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Юкало Володимир Глібович (1957–) (біологічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського