Наукова періодика України | Вісник Львівського університету | ||
Юкало В. Біологічно активні продукти протеолізу казеїнів / В. Юкало // Вісник Львівського університету. Серія біологічна. - 2016. - Вип. 73. - С. 450. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VLNU_biol_2016_73_131 Мета роботи - з'ясувати умови і розробити препаративні методи виділення з молока протеїнів-попередників, які можуть бути використані для одержання біоактивних пептидів із подальшим їх застосуванням у складі функціональних харчових продуктів. Враховуючи особливості фізико-хімічних властивостей протеїнів молока, для виділення окремих фракцій застосували препаративний електрофорез. За основу було взято аналітичні варіанти методик (Юкало, 2007), які використовуються в лабораторії авторів для аналізу протеїнів молока. Для досягнення мети було спрощено електрофоретичні системи, виключено токсичні компоненти без суттєвого впливу на ефективність розподілення, а також виготовлено лабораторний прилад для препаративного електрофорезу. Запропонований спосіб надає змогу за одну стадію одержати електрофоретично гомогенні фракції протеїнів казеїнового комплексу, а також сироватки молока, які є попередниками біоактивних пептидів. Спосіб тепер перебуває на стадії патентування і може бути взятий за основу для промислового масштабування у виробництві біоактивних пептидів. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Юкало В. Біологічно активні продукти протеолізу казеїнів / В. Юкало // Вісник Львівського університету. Серія біологічна. - 2016. - Вип. 73. - С. 450. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VLNU_biol_2016_73_131.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |