Наукова періодика України Вісник Львівського університету


Крупицька Л. 
Жирнокислотний склад біологічно активних добавок з включенням пропіоновокислих бактерій / Л. Крупицька, Л. Капрельянц // Вісник Львівського університету. Серія біологічна. - 2016. - Вип. 73. - С. 442. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VLNU_biol_2016_73_123
За результатами одержаних даних було визначено, що у разі культивування пропіоновокислих бактерій на лактозному середовищі сума насичених ЖК становила 27,62 %, з яких 20,88 % - пальмітинової кислоти і 6,74 % - стеаринової кислоти; сума ненасичених кислот становила 72,38 %, з яких 58,42 % - олеїнової кислоти і 13,96 % - лінолевої кислоти. Ненасичені жирні кислоти необхідні людині через те, що вони беруть участь у синтезі жирів, метаболізмі холестерину, мають протизапальний ефект, стимулюють імунний захист організму. У досліджуваному матеріалі було виявлено значну кількість ненасичених кислот - 72,38 %. Це свідчить про доцільність створення БАД на основі пропіоновокислих бактерій.
  Повний текст PDF - 258.091 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Крупицька Л.
  • Капрельянц Л.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Крупицька Л. Жирнокислотний склад біологічно активних добавок з включенням пропіоновокислих бактерій / Л. Крупицька, Л. Капрельянц // Вісник Львівського університету. Серія біологічна. - 2016. - Вип. 73. - С. 442. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VLNU_biol_2016_73_123.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Крупицька Лариса Олександрівна (біологічні науки)
  • Капрельянц Леонід Вікторович (1949–) (технічні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського