Наукова періодика України | Вісник Львівського університету | ||
Сабадашка М. Якісний і кількісний склад поліфенолів у концентраті червоного сухого виноградного вина марки Каберне-Совіньйон / М. Сабадашка, А. Гнатуш, Н. Сибірна // Вісник Львівського університету. Сер. : Біологічна. - 2014. - Вип. 65. - С. 77-85. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VLNU_biol_2014_65_9 Розроблено метод одержання концентрату природного поліфенольного комплексу зі сухого червоного виноградного вина й ідентифіковано його якісний і кількісний склад. Відмічено, що масова концентрація фенольних сполук у досліджуваному концентраті становила 59 г/л, зокрема, полімерних сполук і 40 г/л і мономерів і 19 г/л. Основними компонентами були кафтарова, каутарова та галова кислоти, кверцетин і катехіни. Дані сполуки є потужними антиоксидантами, завдяки чому пригнічують розвиток оксидативного стресу, який є ключовою ланкою розвитку порушень у патогенезі багатьох захворювань серцево-судинної та імунної систем, а також за умов радіаційного ураження. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Сабадашка М. Якісний і кількісний склад поліфенолів у концентраті червоного сухого виноградного вина марки Каберне-Совіньйон / М. Сабадашка, А. Гнатуш, Н. Сибірна // Вісник Львівського університету. Сер. : Біологічна. - 2014. - Вип. 65. - С. 77-85. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VLNU_biol_2014_65_9.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |