Наукова періодика України | Вісник Львівського університету | ||
Федак В. Аніонні жирні кислоти в зерні кукурудзи у період його дозрівання за впливу зеастимуліну та рівня ґрунтового живлення / В. Федак, О. Мамчур, Й. Ривіс // Вісник Львівського університету. Сер. : Біологічна. - 2014. - Вип. 64. - С. 305-312. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VLNU_biol_2014_64_38 У зерні кукурудзи в період дозрівання качанів підвищується рівень аніонних форм ненасичених і, особливо, насичених жирних кислот. Відбувається зростання вмісту аніонних форм насичених, мононенасичених і поліненасичених жирних кислот за впливу мінеральних нутрієнтів (N60P45K45) та зменшення - за впливу регулятора росту Зеастимулін. Зміна балансу аніонних форм жирних кислот загальних ліпідів покращує продуктивні ознаки досліджуваної кукурудзи: за впливу мінеральних нутрієнтів і Зеастимуліну виявлено зростання кількості качанів на стеблі, їх довжини й маси 1000 зерен кукурудзи. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Федак В. Аніонні жирні кислоти в зерні кукурудзи у період його дозрівання за впливу зеастимуліну та рівня ґрунтового живлення / В. Федак, О. Мамчур, Й. Ривіс // Вісник Львівського університету. Сер. : Біологічна. - 2014. - Вип. 64. - С. 305-312. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/VLNU_biol_2014_64_38.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |