Наукова періодика України | Україна. Здоров'я нації | ||
Чубірко К. І. Ожиріння як фактор ризику раптової смерті / К. І. Чубірко // Україна. Здоров'я нації. - 2016. - № 1-2. - С. 221-226. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Uzn_2016_1-2_48 Мета роботи - проаналізувати сучасні методики попередження факторів ризику раптової смерті внаслідок ожиріння. Проведено науковий пошук у базах даних: Medpace CRO, Clinical Trial Services, PubMed-NCBI з використанням таких ключових слів: "ожиріння", "індекс маси тіла", "фактори ризику", "раптова смерть". Опрацьовано та проаналізовано дані наукових джерел щодо факторів ризику появи ожиріння і його наслідків, а також про методи їх діагностики та лікування. Висновки: ожиріння - один із головних факторів ризику виникнення серцево-судинних захворювань, цукрового діабету II типу, дисліпідемії, що, своєю чергою, підвищує ризик виникнення раптової смерті унаслідок інфаркту міокарда, інсульту тощо. Корекція способу життя, дієта, дозовані фізичні навантаження, раціональна фармакотерапія сприяють зниженню ваги, а відтак - і зниженню факторів ризику раптової смерті. Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Чубірко К. І. Ожиріння як фактор ризику раптової смерті / К. І. Чубірко // Україна. Здоров'я нації. - 2016. - № 1-2. - С. 221-226. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Uzn_2016_1-2_48.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |