Наукова періодика України Управління, економіка та забезпечення якості в фармації


Smielova N. M. 
The assessment of the quality parameters of inulin active pharmaceutical ingredients according to physicochemical characteristics / N. M. Smielova, O. A. Yevtifieieva, S. M. Gubar // Управління, економіка та забезпечення якості в фармації. - 2018. - № 2. - С. 6-13. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Uezyaf_2018_2_5
Мета роботи - оцінка показників якості рослинних активних фармацевтичних інгредієнтів інуліну згідно з вимогами сучасної нормативної документації за такими фізико-хімічними характеристиками як "Опис", "Розчинність", "Гігроскопічність", "Мікроскопія", а також ідентифікація структурних складових фруктану з метою залучення одержаних даних при розробці національної нормативної документації на субстанцію інуліну. Проведено дослідження дев'яти рослинних АФІ інуліну, одержаних з цикорію, агави та топінамбуру, а також стандартних зразків фруктану з цикорію та жоржини за фізико-хімічними характеристиками "Опис", "Розчинність", "Гігроскопічність", "Мікроскопія". Хімічними реакціями ідентифікації згідно з Британською фармакопеєю 2010 підтверджено наявність фруктози та глюкози після гідролізу субстанції. За реакцією ідентифікації за Американською фармакопеєю 36 - NF 31 встановлено, що аналізовані сполуки (окрім стандартних речовин) містять домішки цукрів, що мають властивості відновників. За зовнішнім виглядом наведені зразки представляють собою сипкі, аморфні порошки білого, майже білого та блідо-жовтого кольору, гігроскопічні та дуже гігроскопічні, легко та дуже легко розчинні у гарячій воді. За мікроскопічним дослідженням - це повністю або частково фрагментовані сферичні чи яйцеподібні частки, для яких виражені центральні міцели і периферичні напівпрозорі оболонки, а також невеликі частки, що відділяються від основних псевдокристалічних утворень. Висновки: результати дослідження субстанцій інуліну за такими фізико-хімічними характеристиками як "Опис", "Розчинність", "Гігроскопічність", "Мікроскопія", а також ідентифікація структурних складових фруктану за вимогами Британської та Американської фармакопей можуть бути використані для вхідного контролю якості рослинних активних фармацевтичних інгредієнтів інуліну як для підтвердження структури, так і з метою визначення чистоти субстанції. Результати вивчення фізико-хімічних характеристик рослинних активних фармацевтичних інгредієнтів інуліну можуть бути використані при розробці національної нормативної документації на субстанцію інуліну.
  Повний текст PDF - 906.757 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Smielova N.
  • Yevtifieieva O.
  • Gubar S.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Smielova N. M. The assessment of the quality parameters of inulin active pharmaceutical ingredients according to physicochemical characteristics / N. M. Smielova, O. A. Yevtifieieva, S. M. Gubar // Управління, економіка та забезпечення якості в фармації. - 2018. - № 2. - С. 6-13. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/Uezyaf_2018_2_5.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського