Наукова періодика України Progress in Physics of Metals


Хріпта Н. І. 
Закономірності формування структурно-фазових станів і функціональних властивостей цирконійових стопів за умов ультразвукового ударного оброблення / Н. І. Хріпта // Успехи физики металлов. - 2016. - Т. 17, № 2. - С. 119-152. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UPhM_2016_17_2_3
Проведено огляд літературних даних щодо обгрунтування використання цирконійових стопів з різним фазовим складом у деформаційно зміцненому стані як біосумісних матеріалів. Проаналізовано нещодавні дослідження впливу структурного стану поверхневих шарів цирконійових стопів на їх релаксаційну та корозійну стійкість. Увагу приділено механізмам формування ультрадисперсних і нанорозмірних зеренних структур, текстуроутворенню та механохемічним реакціям формування оксидних шарів за дії ультразвукового ударного оброблення (УЗУО) за контактно-зсувною схемою. Визначено причини позитивного впливу сформованих за УЗУО ультрадисперсних зеренних структур та оксидних шарів на опір мікропластичній деформації та корозійну стійкість стопів цирконію.
  Повний текст PDF - 1.303 Mb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Хріпта Н.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Хріпта Н. І. Закономірності формування структурно-фазових станів і функціональних властивостей цирконійових стопів за умов ультразвукового ударного оброблення / Н. І. Хріпта // Успехи физики металлов. - 2016. - Т. 17, № 2. - С. 119-152. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UPhM_2016_17_2_3.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Хріпта Наталія Ігорівна (фізико-математичні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського