Наукова періодика України Український фізичний журнал


Клепко В. В. 
Особливості перколяційного переходу в системах на основі олігогліколів та вуглецевих нанотрубок / В. В. Клепко, Е. А. Лисенков // Український фізичний журнал. - 2015. - Т. 60, № 9. - С. 948-953. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UPhJ_2015_60_9_19
Наведено результати досліджень електропровідності в системах типу олігогліколь/нанотрубки в області перколяційного переходу. Показано, що електропровідність можна описати в межах теорії критичної перколяції. Встановлено, що критичні параметри перколяційного переходу можуть змінюватись залежно від різних факторів і відрізняються від передбачень статистичної теорії перколяції. Знайдено зв'язок між критичними індексами провідності та фрактальною розмірністю провідного кластера. Показано, що використання масштабної функції надає можливість описати концентраційні залежності провідності за допомогою єдиної універсальної залежності.
  Повний текст PDF - 660.552 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Клепко В.
  • Лисенков Е.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Клепко В. В. Особливості перколяційного переходу в системах на основі олігогліколів та вуглецевих нанотрубок / В. В. Клепко, Е. А. Лисенков // Український фізичний журнал. - 2015. - Т. 60, № 9. - С. 948-953. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UPhJ_2015_60_9_19.

    Додаткова інформація про автора(ів) публікації:
    (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці)
  • Клепко Валерій Володимирович (фізико-математичні науки)
  • Лисенков Едуард Анатолійович (фізико-математичні науки)
  •   Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського