Наукова періодика України Ukrainian food journal


Osterhout A. 
Effect of packaging type and storage temperature on the quality characteristics of beef longissimus lumborum and triceps brachii muscles aged for extended storage postmortem / A. Osterhout, C. Carr, D. Johnson // Ukrainian food journal. - 2019. - Vol. 8, Issue 3. - С. 487-502. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2019_8_3_6
Мета дослідження - кількісне дослідження впливу виду упаковки, температури зберігання та тривалості зберігання з метою підвищення органолептичних показників і стабільності забарвлення поперекових м'язів і трицепсів стегна яловичини, які становлять основну частину сьогоднішнього постачання. Парні м'язи поперекових м'язових волокон і трицепсів стегна були відібрані з 27 і 54 яловичих туш зрілості А з оцінкою мармуровості 50 балів із 50-ти допустимих. Кожен м'яз від кожної пари зберігали за температури 0 та 4 <^>oC відповідно протягом 21, 32 і 42-х діб для поперекових і 21, 28 і 35-ти діб для трицепсів стегна в одному з трьох варіантів упаковки: DryBag, традиційний вакуумний пакет і без упаковки. Вихід готової продукції був аналогічним у разі зберігання в упаковці DryBag і без неї. Температура зберігання та тип упаковки мали незначний вплив на якісні показники м'яса. Стейки з поперечних м'язів, які зберігалися протягом 42-х діб, мали нижчі значення граничного напруження зсуву і більш ніжні органолептичні показники, ніж стейки з поперечних м'язів, які зберігалися протягом 21-ї доби, хоча фактична різниця була незначною. Ніжність стейків трицепсу стегна була однаковою, незалежно від тривалості зберігання. Тривалість зберігання мала більший вплив на вихід, ніж на органолептичні показники, а температура зберігання й упаковка мала незначний вплив на показники якості всіх зразків. Встановлено, що якісні показники поперекових м'язових волокон і DryBag і без упаковки, суттєво не відрізнялися. Вид упаковки мав незначний вплив на органолептичні показники зразків. Температура зберігання (за 0 та 4 <^>oC) вплинула на всі показники якості. Тривалість зберігання (21 - 42 доби) мала найбільший вплив на вихід, ніж на органолептичні показники.
  Повний текст PDF - 550.988 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Osterhout A.
  • Carr C.
  • Johnson D.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Osterhout A. Effect of packaging type and storage temperature on the quality characteristics of beef longissimus lumborum and triceps brachii muscles aged for extended storage postmortem / A. Osterhout, C. Carr, D. Johnson // Ukrainian food journal. - 2019. - Vol. 8, Issue 3. - С. 487-502. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2019_8_3_6.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського