Наукова періодика України Ukrainian food journal


Cakaloglu B. 
Cold press in oil extraction. A review / B. Cakaloglu, V.H. Ozyurt, S. Otles // Ukrainian food journal. - 2018. - Vol. 7, Issue 4. - С. 640-654. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2018_7_4_9
Мета огляду - пояснення принципу роботи установок холодного пресування та обгрунтування ефективності цього способу виробництва олії. Досліджено виробництво олії з насіння олійних культур методом холодного пресування. Метод холодного пресування порівняно з іншими методами, що використовуються при отриманні олії з насіння олійних культур. Видобуток олії холодним пресуванням є одним із методів механічного оброблення, який є менш енерговитратним порівняно з іншими, а також екологічно чистим. Метод застосовується у виробництв олії з насіння олійних культур. За допомогою методу холодного пресування можна отримати високоякісні олії за низьких температур. Холодне пресування є екологічно чистим, не потребує використання розчинників. Іншими словами, видобуток олії холодним пресуванням не передбачає ні теплового, ні хімічного оброблення. Методом холодного пресування отримують соєву, соняшникову, рапсову, кукурудзяну, виноградну, конопляну, лляну, рисову, оливкову і гарбузову олії. Крім того, ці олії є цікавими для споживачів завдяки своїй натуральності та безпечності, а також здатності запобігати певним захворюванням і поліпшувати здоров'я людини, оскільки містять велику кількість ліпофільних фітохімічних речовин, зокрема антиоксидантів. Олії мають кращі поживні властивості, ніж рафіновані. Однак метод холодного пресування все ж має недоліки, (низька продуктивність, невідповідність критеріям якості). Олії холодного пресування можуть додаватися до їжі як природні антиоксидантні добавки завдяки фітохімічним властивостям і наявності жирних кислот. Висновок: у результаті проведеного дослідження визначено переваги і недоліки видобутку олії холодним пресуванням.
  Повний текст PDF - 583.158 Kb    Зміст випуску     Цитування публікації

Цитованість авторів публікації:
  • Cakaloglu B.
  • Ozyurt V.
  • Otles S.

  • Бібліографічний опис для цитування:

    Cakaloglu B. Cold press in oil extraction. A review / B. Cakaloglu, V.H. Ozyurt, S. Otles // Ukrainian food journal. - 2018. - Vol. 7, Issue 4. - С. 640-654. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2018_7_4_9.

      Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
     
    Відділ інформаційно-комунікаційних технологій
    Пам`ятка користувача

    Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського