Наукова періодика України | Ukrainian food journal | ||
Tsykhanovska I. Mechanism of fat-binding and fat-contenting of the nanoparticles of a food supplement on the basis of double oxide of two- and trivalent iron / I. Tsykhanovska, V. Evlash, O. Oleksandrov, T. Gontar // Ukrainian food journal. - 2018. - Vol. 7, Issue 4. - С. 702-715. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2018_7_4_14 Обгрунтовано механізм жирозв'язування та жироутримання наночастинками харчової добавки на основі подвійного оксиду дво- і тривалентного заліза, який представлений моделлю двошарової координації. Наночастинки харчової добавки на основі оксиду дво- та тривалентного заліза, покриті лінолевою кислотою й нерафінованою соняшниковою олією. Жироутримувальну здатність досліджували за допомогою ІЧ-Фур'є (FTIR) та енергодисперсійної рентгенівської (ЕDХ) спектроскопії, а також методом скануючої електронної мікроскопії (ТЕМ). Вивчено механізм жирозв'язування та жироутримання наночастинками харчової добавки на основі подвійного оксиду дво- і тривалентного заліза, який представлений моделлю двошарової координації. Перший адсорбційний шар утворюється за рахунок електростатичних взаємодій поляризованих груп ліпідів та іонізованих наночастинок харчової добавки і координаційних зв'язків атомів Fe наночастинок харчової добавки з оксигенами COO<^>- Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Tsykhanovska I. Mechanism of fat-binding and fat-contenting of the nanoparticles of a food supplement on the basis of double oxide of two- and trivalent iron / I. Tsykhanovska, V. Evlash, O. Oleksandrov, T. Gontar // Ukrainian food journal. - 2018. - Vol. 7, Issue 4. - С. 702-715. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2018_7_4_14. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |