Наукова періодика України | Ukrainian food journal | ||
Vyshniak V. Identification of beeswax and its falsification by the method of infrared spectroscopy / V. Vyshniak, O. Dimitriev, S. Litvynchuk, V. Dombrovskiy // Ukrainian food journal. - 2018. - Vol. 7, Issue 3. - С. 421-433. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2018_7_3_7 Мета дослідження - визначення спектральних особливостей природного бджолиного воску методами інфрачервоної спектроскопії відбивання та поглинання (ІЧСВП) з метою виявлення наявності вуглеводневих домішок, зокрема парафіну та церезину. Натуральний бджолиний віск, парафін, церезин, а також їх суміші досліджено методом ІЧСВП за допомогою спектрометрів Infrapid-61, Luminar 5030 та SPECORD M-80. Інфрачервоні спектри відбивання від гладких поверхонь зразків (парафін, церезин, віск, суміш бджолиного воску та церезину, суміш воску парафіну та церезину, суміш воску та парафіну) мають подібну структуру. Спостерігаються два явно виражені максимуми на довжинах хвиль 1510 і 1581 нм. Співвідношення R Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Vyshniak V. Identification of beeswax and its falsification by the method of infrared spectroscopy / V. Vyshniak, O. Dimitriev, S. Litvynchuk, V. Dombrovskiy // Ukrainian food journal. - 2018. - Vol. 7, Issue 3. - С. 421-433. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2018_7_3_7.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |