Наукова періодика України | Ukrainian food journal | ||
Cartasev A. Identification, characterization and industrial utilization of autochthonous strains of Streptococcus thermophilus isolated from Moldavian raw milk and dairy products of spontaneous fermentation / A. Cartasev // Ukrainian food journal. - 2018. - Vol. 7, Issue 3. - С. 453-463. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2018_7_3_10 Молочнокислі бактерії (МКБ) із відомими метаболічними властивостями визначають сенсорні характеристики продуктів, забезпечують їх якість і безпеку. Обмежена кількість високобіотехнологічно доступних штамів і постійний ризик нападів бактеріофагових атак виправдовують необхідність нових штамів. Визначення термофільних МКБ здійснено на основі фенотипічних властивостей і використанням молекулярних методів - RAPD-ПЛР і ФТРР-спектроскопії. Антагоністичну активність відібраних штамів проведено дифузійним методом. Порівняння стартерної культури та зразків йогурту виконано за традиційними технологіями. Вибрані штами S. thermophilus характеризуються інтенсивним підкисленням молока протягом 3 - 4 год, розвиваючи молочну кислотність 65 - 74 <^>o Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Cartasev A. Identification, characterization and industrial utilization of autochthonous strains of Streptococcus thermophilus isolated from Moldavian raw milk and dairy products of spontaneous fermentation / A. Cartasev // Ukrainian food journal. - 2018. - Vol. 7, Issue 3. - С. 453-463. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2018_7_3_10. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |