Наукова періодика України | Ukrainian food journal | ||
Gulua L. Chemical constituents, antioxidant and anti-lipase activity of the selected wines produced in Georgia / L. Gulua, L. Nikolaishvili, T. Turmanidze, M. Jgenti, M. Bezhuashvili, R. FitzGerald // Ukrainian food journal. - 2018. - Vol. 7, Issue 2. - С. 177-191. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2018_7_2_3 Introduction. The purpose of this work was to investigate the composition, in vitro antioxidant and antilipase activity of different types of wine produced in Georgia and to identify the relationship, if any, between anti-lipase activity, polyphenol content and the antioxidant activity of the wines. Materials and methods. Individual polyphenols were separated and quantified by HPLC analysis performed using a liquid chromatograph (Varian Prostar 500, Walnut Creek, California, USA). One unit of lipase activity was defined as that amount of lipase which hydrolyses 1,0 micro equivalent of fatty acid from a triglyceride in one hour at pH 7,2 at 37 <^>o Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Gulua L. Chemical constituents, antioxidant and anti-lipase activity of the selected wines produced in Georgia / L. Gulua, L. Nikolaishvili, T. Turmanidze, M. Jgenti, M. Bezhuashvili, R. FitzGerald // Ukrainian food journal. - 2018. - Vol. 7, Issue 2. - С. 177-191. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2018_7_2_3. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |