Наукова періодика України | Ukrainian food journal | ||
Sokolenko A. Energy transformations in processes of anaerobic fermentation / A. Sokolenko, O. Shevchenko, I. Maksymenko, K. Vasylkivskyi // Ukrainian food journal. - 2018. - Vol. 7, Issue 2. - С. 273-280. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2018_7_2_10 Introduction. The course of energy transformations in the processes of anaerobic fermentation refers to the indices of chemical energy as a result of biochemical reactions. This part of transformations is deeply studied and recognized, however, the synthesis of carbon dioxide in culture media is accompanied by the creation of energetic potentials in gas and liquid phases, is seriously understudied as of today. Materials and methods. The object of this research is the gas-liquid medium in the processes of anaerobic fermentation. Evaluation has been carried out for their energy potentials created on the basis of carbon dioxide synthesis. The theoretical study was carried out on the basis of the Henry's, Pascal and Archimedes laws. Results and discussion. Synthesized in anaerobic processes, carbon dioxide passes two stages of transformation. On the first stage, during the mass transfer between yeast cells and the medium, the concentration of CO Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Sokolenko A. Energy transformations in processes of anaerobic fermentation / A. Sokolenko, O. Shevchenko, I. Maksymenko, K. Vasylkivskyi // Ukrainian food journal. - 2018. - Vol. 7, Issue 2. - С. 273-280. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2018_7_2_10.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |