Наукова періодика України | Ukrainian food journal | ||
Migalatiev O. Optimisation of operating parameters for supercritical carbon dioxide extraction of lycopene from industrial tomato waste / O. Migalatiev // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 4. - С. 698-716. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_4_10 Томатні відходи можуть бути використані як вторинна сировини для одержання липо розчинних екстрактів. Ликопен, будучи липофільним з'єднанням з антиоксидантними властивостями, що виявлене в томатах, може бути екстрагований із застосуванням надкрикритичного діоксиду вуглецю з відходів, одержаних під час промислової переробки томатів. Томатні відходи, одержані під час виробництва томатного соку, зібрано на фабриці АО "Орхей-Віт", м. Орхей, Республіка Молдова. Використовуючи повний факторний ортогональний метод експериментального проектування, створено матрицю планування в реальних змінних, одержавши 15 режимів екстракції шляхом зміни параметрів: температура (36 - 73 <^>o Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Migalatiev O. Optimisation of operating parameters for supercritical carbon dioxide extraction of lycopene from industrial tomato waste / O. Migalatiev // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 4. - С. 698-716. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_4_10. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |