Наукова періодика України | Ukrainian food journal | ||
Vytvytskyi V. Pressure and temperature influence on the friction coefficient of granular polymeric materials on the metal surfaces / V. Vytvytskyi, I Mikulionok, O Sokolskyi, G. Gavva // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 3. - С. 543-552. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_3_14 Мета дослідження - визначення коефіцієнтів тертя полімерних гранульованих матеріалів по металевій поверхні, зокрема для опису законів їх руху у зоні живлення черв'ячного екструдера. Для досліджень руху полімерних гранул у каналі екструдера використано 4 типи гранул: поліетилен високої густини (ПВГ), співполімер етилену з вінілацетатом (севілен), полістирол (ПС) і полівінілхлорид (ПВХ). Коефіцієнти тертя визначено з використанням плоскопаралельної моделі процесу екструзії. Аналіз результатів показав загальне зменшення залежності коефіцієнта тертя (КТ) за збільшення тиску, однак у разі досягнення максимальних значень майже на всіх кривих відбувався перехід через мінімум, після якого значення КТ починали зростати. Для ПВГ КТ зменшується від 0,35 до 0,26 за навантаженя 200 Па і від 0,23 до 0,17 за 2000 - 2200 Па, зі збільшенням глибини каналу від 7 до 23 мм. Для севілену КТ збільшується від 0,15 до 0,44 за 200 Па і від 0,15 до 0,17 за 1900 - 2100 Па. Для ПС КТ змінюється від 0,6 за 200 Па до 0,3 за 2100 Па і не залежить від збільшення глибини каналу. Для ПВХ КТ збільшується від 0,3 до 0,7 за 200 Па і від 0,22 до 0,43 за 1900 - 2100 Па. У разі нагрівання робочої поверхні до температури 90 <^>o Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Vytvytskyi V. Pressure and temperature influence on the friction coefficient of granular polymeric materials on the metal surfaces / V. Vytvytskyi, I Mikulionok, O Sokolskyi, G. Gavva // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 3. - С. 543-552. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_3_14. Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |