Наукова періодика України | Ukrainian food journal | ||
Mriachenko N. Study of technological factors impact on the viscosity of "Wheat starch-Tween 20 (E432)" system / N. Mriachenko, S. Iurchenko // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 1. - С. 93-102. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_1_11 Мета роботи - дослідження впливу технологічних факторів (температури, цукру, лимонної кислоти) на модельну систему пшеничний крохмаль- ПАР, яка є базовою основою для реалізації технології мусів із використанням пшеничного крохмалю. В'язкість модельних систем пшеничний крохмаль - Твін 20 (E432) з цукром білим і лимонною кислотою під впливом температури визначено на ротаційному віскозиметрі типу ВПН-0,2. У літературі є достатньо інформації про перебіг процесу клейстеризації різних видів крохмалів і впливу на нього різних факторів, зокрема ПАР, кислот, солей, цукру та ін., однак відсутні дані щодо впливу цих речовин на систему пшеничний крохмаль - Твін 20 (E432). Розуміння змін властивостей системи пшеничний крохмаль - Твін 20 (E432) під впливом різних технологічних факторів надасть можливість створити наукову базу для реалізації технології нової продукції з піноподібною структурою. У ході досліджень підтверджено доцільність використання Твін 20 (E432) сумісно з пшеничним крохмалем як структуроутворювача системи, який за рахунок динамічних фазових переходів за теплової обробки забезпечить необхідну в'язкість. Присутність в системі Твін 20 (E432) сприяє підвищенню температури клейстеризації крохмалю та зменшенню показників в'язкості на початку процесу, що забезпечує умови для піноутворення. Внесення цукру білого та лимонної кислоти стримує наростання в'язкості в діапазоні температур 60 - 65 <^>o Цитованість авторів публікації: Бібліографічний опис для цитування: Mriachenko N. Study of technological factors impact on the viscosity of "Wheat starch-Tween 20 (E432)" system / N. Mriachenko, S. Iurchenko // Ukrainian food journal. - 2017. - Vol. 6, Issue 1. - С. 93-102. - Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/UJRN/UFJ_2017_6_1_11.Додаткова інформація про автора(ів) публікації: (cписок формується автоматично, до списку можуть бути включені персоналії з подібними іменами або однофамільці) Якщо, ви не знайшли інформацію про автора(ів) публікації, маєте бажання виправити або відобразити більш докладну інформацію про науковців України запрошуємо заповнити "Анкету науковця"
|
|
Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського |